Giresun: Küçük Sahil Kenti



Eğitimler, konferanslar, seyahatlar derken birçok yeri görmek ve kültürel heybeye azık yüklemek nasip oluyor. 

Geçtiğimiz hafta bir eğitim için Giresun Üniversitesindeydim. Çok uzun uzun gezme fırsatı bulamadım ama seyehatta paylaşacak bir şeyler oluyor hep. 

Giresun tatlı bir şehir. Küçük bir sahil kenti... Tepeye doğru tırmanan bir alışveriş caddesi var. Aradığınız birçok şeyi bulmak mümkün. Sahil boyunda minik kafeler, restoranlar sıralanmış. Uzunca vakit geçirebilirsiniz. 


Kötü olan bir şey vardı ama😒. Kaldığım otel... Oteli ben ayarlamadım ama böyle otelleri görmek de tecrübe kazandırıyor. Siz siz olun değerlendirmeleri okumadan gitmeyin. Ancak başkaları oteli ayarlayınca yapacak bir şey de olmuyor. 

Otel KitTur diye bir yerde kaldım. Sahile yakın ve alışveriş caddesinin hemen üstünde. Tek güzel yanı bu. "Adında meymenet yok" derler ya öyle bi şey... Allasen nasıl bi isim bu? İnsanlar nasıl hatırlasın ve nasıl söylesinler başkalarına. "Hiç mi markalaşma nasıl olur?" diye düşünmemiş acaba sahipleri. Belli ki önemsememişler. Dikkate alsalardı bu kadar kötü olmazdı zaten. 

Odalar minnacık. Bütün tefrişat eski. Adım atacak yer yok. Kirli, insan bi şeye değmeye çekiniyor. İlk gece uyuyamadım. Yatak, yastık perişandı. Neyse ki uyarımı dikkate aldılar ve değiştiler. 

Hani insan otelde lobide oturayım ister ya, mümkün değil. Vakti dışarıda harcayıp sadece uyuyayım ve hemen sabah olsun kaygısıyla yaşadım. Gece ilerleyen saatlere kadar çay kahve içerek yakındaki kafelerde çalıştım. Buna da şükür :). 

Haklarını yemeyim ama, kahvaltı mütevazı ama lezzetliydi. Başka da bir şey yok... 😔 

Yine de Giresun demek Karadeniz demek; bir-iki gün vakte değer... 

Ha bi de Feride türküsünü dinlemeden dönmeyin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Upuzun bir kitap ve film listesi

Pornografi Bağımlılığı ve Endüstrisi

Yeni Film: The Two Popes (İki Papa)