İzmir ve Yeşil Tire


Bir TÜBİTAK projesi kapsamında yeniden İzmir'e gitmek nasip oldu. Kısa mesafeli olsa dahi her yolculuk heyecan veriyor; yenilenmiş hissediyorum.

Yolculuğumuza "değerli bi abimiz" eşlik etti. Çok da iyi etti sağolasıca. Aramızda konuşurken, herkese, "değerli bi abimizdir" der de kendisi, bu yüzden onun da adı "değerli bi abi" olarak kaldı. 😊

İzmir'de kaldım; ama proje alanı Tire'ydi. İzmir'den Tire'ye doğru giderken, beni almaya gelen üniversiteden arkadaşım bir sürü şey anlattı Tire ile ilgili. Doğrusu anlattıklarını önceden bilmiyordum. 

Benim mi, yoksa Tire'yi anlatamayan yerel yöneticilerin suçu mu; orası da ayrı bi konu.
  • Tire'nin taririhi Romalılara kadar gidiyormuş. Hisarlık yöresinde tarihi yapılar hala mevcut ve gezilesi.
  • Tarihi eserleri arasında Çanakçı Mescidi, Şemsi Mescidi, Doğancıyan Zaviyesi, Necip Paşa Kütüphanesi, Abdülselam Yeni Han, Kurşunlu Han, Eski Yeni Hamamı gibi eserler var.
  • Derekahve çok güzel bir cennet köşesiymiş. Muhakkak çay içilmeliymiş. Siz gidin ben gidemedim. 😥
  • Tire'de, her Salı, organik ürünler pazarı kurulurmuş. Çevre köylerden ürünlerini getiren köylülerin özellike süt ürünleri, peynirleri çok lezzetli olurmuş. Maalesef benim orda olduğum gün çok yağmur vardı ve seminerlerden pazara geçemedim. 😞
  • İzmir ve Tire arasındaki Menderes ovası çok verimli bir tarım alanıymış. Öyle ki bir çiftçi, yılda üç defa ürün alırmış tarlasından. Çiçekçilik de çok meşhurmuş oralarda. 
  • Tire köftesi yedim ama oranın asıl lezzetinin sebze yemekleri olduğunu söylediler. Tabi “etsiz yemek” yetmeyenler için durum değişir. 😉

***
Birinci seminerde kurumsal iletişim, ikincisinde etkili iletişim ve çatışma çözümü anlatmaya çalıştım. Katılımcılarla, kurumsal iletişim bağlamında,  Tire Belediyesi'nin ve Kaymaklığının logolarını da inceledik. Sanırım logo, marka ve kent itibarı konusunda profesyonel yardım alsalar iyi olacak. Logolar sade ve net olmalı. Onca şeyi bir logoya sığdırırsanız hiçbir şey anlaşılmıyor.

***
Nerde Kaldım?

Tire'ye günü birlik gidip geldim. Dolayısıyla İzmir Ramada Plaza'da kaldım. "10 puan üzerinden kaç verirsin?" diye soracak olursanız benim puanım 7 olur. 

Hani Ramada'nın bir adı var. Tercih edilir, profeyoneldirler bir bakıma; ama:
  • Lobi pek iç açıcı değildi. Odanızda sıkıldığınızda aşağı inip oturacak ve keyif yapacak bir ortam yok. :(
  • Kahvaltı daha lezzetli ve keyifli olabilir. Yine de çok kötü değildi.
  • Yatak ve yastıklar konusunda ise puanım çok düşük. Bir oteli profesyonel yapan temel unsurlardan biri yatak kalitesi ve sağlıklı uykudur. Ancak sanırım özellikle yastıklar çok rahatsızdı.
  • Tavsiye edilir mi? İyidir Ramadalar. Fakat daha fazlasını istemeye kesinlikle hakkımız var.
***
Bir daha ki seyahat çok yakında.

Görüşmek üzere. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Upuzun bir kitap ve film listesi

Pornografi Bağımlılığı ve Endüstrisi

Yeni Film: The Two Popes (İki Papa)