İngiltere: Eskimeyenler ve Puslu bir Umut


Sağlık İletişimi ve Suriyeli Mülteciler Çalıştayı için İskoçya'ya geldim. Glosgow'daydım. Oranın ikinci büyük şehri... Her Birleşik Krallık şehri gibi puslu, yağmurlu ve hafif depresif bir havası var. Yine de tarihi yapıları, büyük meydanları ve yeşilliği için belirli bir süre katlanılabilir. 

Diğer yandan özellikle yazmayı ve çizmeyi sevenler için müthiş üretken bir yer olabilir. Dolayısıyla akademisyenler için bulunmaz bir nimet... Keşke birkaç makale ve kitap yazacak kadar kalabilsek buralarda.

Bu arada Suriyeli mülteciler ve şiddet mağduru kadınlar için yapılan çalışmaları görünce insan bir yandan seviniyor bir yandan üzülüyor. Dünyada bunca acı varken, meğer biz ne boş şeylere takıyor ve ne gereksizlikler için birbirimizi kırıyormuşuz. :(

Leicester

2009-2014 yılları arasında İngiltere'nin en çok kültürlü şehri ve fakat nerdeyse orjinal İngilizin bulunmadığı Leicester'da kaldım. Türkler de oldukça çok. Dolayısıyla eski memleketi de ziyaret edeyim dedim.

Bir yerden ayrıldığınızda ardınızda özleyeceğiniz insanlar bırakmışsanız çok şanslısınızdır. Ben de burada birkaç iyi arkadaş edinmiştim. Onları ziyaret ettim ve keyifli bir iki gün geçirdim.

Nerde Kaldım?

Yok, aslında yıldızı az olan bazı oteller de iyi olabiliyor ama çok sayılmazlar bunlar. Çalıştaya katılanlar için Travelodge Otel de yer ayrılmıştı. Temizdi aslında ama odada ne dolap, ne telefon, ne minibar vardı. Resepsiyoyona dahi bir şey sormak için gecenin bir yarsı aşağa inmek gerekiyordu. Kahvaltıda hiçbir şey yoktu. Hele Türklerin aç kalma ihtimali yüksek. :( Yine de fiyatı uygun sayılır. Kısa süreli kalacaksanız denenebilir.



Ne Yenir?

Çalıştaya katılan bütün akademisyenlerle Glasgow'da Verona Restorana gittik. Sahipleri Türkiye'den ama İtalyan mutfağı sunuyorlar. Çok da lezzetli yapıyorlar. Etler helal, pizzalar lezzetli, çorbalar mideye yağmur ;)...

***

İngiltere'den bu kadar. Bir daha kim bilir nerde karşılaştırır Allah.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Upuzun bir kitap ve film listesi

Pornografi Bağımlılığı ve Endüstrisi

Yeni Film: The Two Popes (İki Papa)