Yaz Tatili: Tercihler ve Arkadaşlar



Bu sene güzel bir şey yaptık ve birkaç aile bir arada tatile çıktık. Zaten “tatil” dediğiniz sevdiklerinizle ve enerjileri iyi olan arkadaşlarınızla güzeldir; değil mi? Kafadar birkaç arkadaş buldunuz mu sizden alası yok. Tatilin yolcuğu, geceleri, gündüzleri, denizi, gezmesi ve daha bir sürü şeyi harika oluyor.

Şüphesiz rotanızı önceden belirlemeniz gerekir. Nerede niçin kalacağınızı bilmelisiniz. Ailece gidiyorsanız çoluk-çocuğun rahat edeceği destinasyon ve otelleri tercih etmeniz oldukça mühim. Öyle yolda kervan düzelmiyor. Hele yola ailenizle çıkmışsanız her adımı önceden hesap etmiş olmanız kârınıza olacaktır.

Hani sadece arkadaşlar varsa; yolda, parkta falan da geçirirseniz geceyi. Ama çocuklar varsa olmuyor. Her birinin ayrı derdi oluyor.

Nerede Kaldık?

Biraz paraya kıydık ve çok yıldızlı bir tatil köyünde kaldık. Yok; öyle çok para verdiğiniz her yerden mutlu ayrılmıyorsunuz. Paramızla rezil olduğumuz bir sürü tecrübe sayabiliriz hepimiz.
Muhafazakâr tatilin meşhur mekânlarından Şahinn Oteldeydik.



-          İyi miydi?
-          Evet.
-          Temiz miydi?
-          Evet.
-          Personel ilgili miydi?
-          Evet.
-          Yemekler lezzetli ve çeiştili miydi?
-          Evet.
-          Denizi keyifli miydi?
-          Evet.
-          Havuz aktiviteleri iyi miydi?
-          Kesinlikle.
-          Arkadaşlarıma tavsiye eder miyim?
-          Elbette.

Ayrıca vurgulamam gereken birkaç husus daha var:

Nezaketleri daha resepsiyonda göze çarpıyor. 💁Kurabiyeler, çaylar, kahveler, meyveler hemen kapıda ikram ediliyor. Tabi, ilk intiba güzel olunca sizi, daha baştan kazanıyorlar.

Otelin personeline nasıl bir müşteri ilişkileri eğitimi verilmişse âdete insan hayran kalıyor. Bir kere çalışanlar her daim güler yüzlü. Misafirlerin etrafında pervaneler. İnanılmaz kibar ve alakalılar. Lügatlarında “hayır”, “olmaz”, “yasak” gibi kelimeler yok. Sahi bazı otellerde “yasak” kelimesi neden kullanır ki? Ziyadesiyle irrite edici... Ama Şahhinn’de bir şey talep ettiğinizde “hemen efendim”, “tabi neden olmasın”, “hemen bakıp size dönüyorum” gibi gönül alıcı kelimelerle karşılık buluyorsunuz. Süper, değil mi? 

Hatta ben olsam, Turizm İşletmeciliği, Halkla İlişkiler, Müşteri İlişkileri ve İletişim Becerileri gibi konularda Şahinn Paradise’ı akademik olarak çalışır ve “başarılı örnek” analizi olarak takdim ederdim. Master, doktora ve diğer makaleler için dikkate almaya değer. ✌

Bir de Grup Bergüzar diye bir müzik grubu vardı ki sormayın gitsin. Adamlar profesyonellere tonlarca taş çıkartırlar. Bi dinleyin. Grubun üyelerinden Murat'ı ayrıca alkışlıyorum. Tamirci Çırağını hiç unutmayacağız. 

Hiç kötü tarafı yok muydu Şahİnn'in? Kadı kızında da kusur oluyor. Sanırım odaları ve mefruşatı biraz eski artık. Yenilemenleri şart. 😩

Başka Nereye Gittik?

Antalya gerçekten keyifli bir şehir... Yeşili, koyları, doğal güzellikleri görülmeye değer.

Sessiz ve dalgasız koylarında denize girmek insanı dinlendiriyor.

Ancak her şey bir yana; Antalya için söylenmesi gereken en önemli husus, yerel halkın kibarlığı ve turiste olan alakalarıdır sanırım. Bir yerde durup bir şey alamaya kalktığınızda, özellikle satıcı, direk üreticiyse, inanılmaz ilgili davranıyorlar. “Çay içiniz”, “soğuk suyumuz var buyurunuz” gibi sıcak ifadelerle nezaket timsali olduklarını gösteriyorlar. Antalya halkına kocaman teşekkürler.👏💖

Göcek, Kaş, Fethiye uzun uzun vakit harcanası yerler. Bizim pek vaktimiz olmadı. Hele biz rezervasyonsuz gitmiştik ki son gece ancak geç saatlerde bir otele sığınabildik. Siz her şeyinizi önceden ayarlayın aman. 👀

Son anda belirlenen oteller de pek iyi olamayabiliyor. Bir değerlendirme okumamışsınız, iyice kontrol etmemişsiniz. Dolayısıyla karşılaştığınız şey de iyi olmayabiliyor. 😞

Mesela Villa DanLin Hotel diye bir yerde boş oda bulduk son anda. Fena değildi aslında. Ama arkadaşların odasında çarşaflar vs. inanılmaz kirliymiş. Kahvaltı çok zayıftı. Yönetimine söyleyince bir jest yaptılar ama bir daha kalır mıyız orda? Çok zor.

Oteller de bu nedenle her an dikkatli olmalılar. Aksi takdirde onları da yazan bir Molla Kasım çıkar ve yerden yere vurur hizmetlerini. Benden söylemesi.

***

Son bir not: Aman tatil aktivitelerinde dikkatli olun. Küçük bir kaza her şeyi sekteye uğratıyor. Mesela ben omuzumu kırdım ve hâlâ çekiyorum. 😟

***

Şimdilik bu kadar...

Yeni yerlerde görüşmek üzere 😇.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Upuzun bir kitap ve film listesi

Pornografi Bağımlılığı ve Endüstrisi

Yeni Film: The Two Popes (İki Papa)