Karadeniz Turu: Artvin

Artvin turuna Mençuna şelalesinden başladık. İyi de ettik. Harika yollardan geçerek şelalen'n aşağısına kadar ulaştık. Sonrası yürüme gidilecekti. Hava yağmurlu gibiydi. Ama çok yağmadı şükür. Çocukları çıkaramadık. Yorucuydu ama biz harika zaman geçirdik. 


Size harika bir video çektim ve youtube yükledim. Buyurun gidiş ve dönüş

Şelale sonra direk otele geçtik ama önce ertesi gün gezdiğimiz Karagöl’ü de anlatayım. Bolu’daki Abant gölüne benziyor. Tam bir doğa harikası. Gidip manzara eşliğinde dinlenebilirsiniz.





Sakın Mençuna şelalesine çıkarken Ortaca çifte köprüleri görmeyi de ihmal etmeyin. 1700’lü yıllarda taştan yapılmışlar. Derenenin üstünde müthiş heybetli ve estetik duruyorlar.


Artvin’de Nerede Kaldık?

Mençuna Şelalesinin ardından uzun bir yoldan otele doğru yola çıktık. Az tırsmadık değil. Tırmandık da tırmandık. En sonunda içine ayakkabı ile girilmeyen tepede bir ahşap otele vardık.

MacahelGreenroof Otel çok keyifliydi. Bir aile işletmesi. Ahşap. Ayakkabı ile girilmemesi temizlik konusunda daha çok güven veriyordu. Geç saatte vardık. Ev yemekleri sundular bize. Yöresel tatlar çok lezzetliydi.


Maalesef hava yağmurlu ve sisliydi. Yoksa müthiş bir manzarası vardı. Personeli ilgiliydi fakat eminim daha fazlasını yapabilirler. Aşağıdaki sedirli odada uzun uzun vakit geçirilir türküler söylenirdi. Ama ne çare. :( 


Karadeniz turunun son iliydi. Bir dahaki yolculukta görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Upuzun bir kitap ve film listesi

Pornografi Bağımlılığı ve Endüstrisi

Yeni Film: The Two Popes (İki Papa)